woensdag 14 mei 2014

De eerste Etappe


De eerste Etappe

Zondag morgen 21 augustus 2011, de wekker gezet, om zo rond 08:00 de benen naast het bed te zetten en aanstalten te maken om de eerste Etappe van het Noaberpad te gaan lopen.
De Eerste Etappe , nogal een zware benaming voor een wandeling van nog geen 10 km. Het zijn dan ook niet de Etappes zoals deze staan omschreven in het boekje, maar zelf bedacht zeg maar zodat we de truck met de fietsen kunnen doen.

                   We zijn er klaar voor, bepakt en bezakt gaan we op stap vanuit Nieuweschans.

Met het geluid van een Vertrekkende trein op de achtergrond , immers het startpunt is bij het treinstation van Bad-Nieuweschans, zetten we de eerste voetstappen richting Kleve (D), 415 km verderop.
Wat onwennig nog met het boekje, zien we de eerste markering, die aangeeft dat we links afmoeten, waarop we na goed 75 meter tussen twee woningen doorlopen en ineens als uit het niets de spoorgracht voor ons opduikt.


En dat bij een strakke blauwe hemel met een zonnetje die bezig is het hoogste punt op te zoeken, vogels die hun lied zingen in het ochtend gloren, dat kon eigenlijk maar 1 ding betekenen: we gaan een prachtig avontuur tegemoet.


                                                             Karton Fabriek  " Smurfit Kappa Solid Board"
                      Beter bekend als "de dollard" en waar ik ooit stage heb mogen lopen tijdens mijn MBO opleiding.

                                                                         Brug over de Westerwoldse Aa


                                                             Onder de snelweg ( A7 ) door  richting Hamrik

  De eerste kilometer is een feit nog maar 414 km te
                                                                                                              gaan. Maar deze eerste kilometer heeft bij ons al een
                                                                                                              onuitwisbare indruk achter gelaten.


En waar we ook al redelijk snel achter kwamen is dat niet over keurige wandelpaden liggen en dat het soms klimmen en klauteren is wil men de route kunnen vervolgen.
Ik moet zeggen dit zorgt wel voor enige lol, want laten we eerlijk wezen, de laatste gymles is voor ons beide al een poosje geleden.  Net gebouwde graan silo's glimmen in de zon
                                                                        Dat was nog voor de CrisisKijk dit soort berichten doet een wandelaar goed, al moesten we hier wel heeeeel goed zoeken naar het opengesteld wandelpad.
In dit stukje ( vlak voor oude schans) heel veel roofvogels gezien, dit rustig boven het landschap cirkelden op de heerse thermiek en wellicht op zoek naar een prooi.
We zijn er dan ook even bij gaan zitten om de inwendige  
mens te voorzien van wat eten en drinken, en gelijktijdig van dit schouwspel te genieten.


Aankomst bij Oudeschans de wandeling is bijna volbracht nog een kleine 500 meter tot onze fietsen die we eerder vanochtend daar al hebben neer gezet. Zouden ze er nog staan?
Dat toch wel iets angstig gevoel bekruipt ons beide, want om nu weer 10 km terug te lopen naar de auto.........

Maar zoals je ziet ze staan nog keurig op ons te wachten. Dus de fietsen ontdaan van al het slotwerk en op de pedalen richting Nieuweschans. En op naar Etappe 2.Geen opmerkingen:

Een reactie posten