dinsdag 13 mei 2014

De juiste Combi ?

Op struun of ook wel op zoek naar van alles en nog wat, door het maken van wandelingen door Nederland en tijdens vakanties ook eventueel in het buitenland.

De ene dag dat mooie uitzicht over de dollard, terwijl dat op een andere dag die kop koffie bij dat kleine cafeetje wel heel erg lekker was.
Het kan van alles zijn, voor mij persoonlijk een soort van uitlaat klep, die ondanks de fysieke inspanning van de wandelingen , mij een soort rust en ontspanning biedt waar ik mij prettig bij voel.

Tja, zal je wellicht nu denken, wat heb ik daar aan?
Niets......

Waarom dan een blog?  of de zogeheten wandelverslagen ? of hoe je het ook wil noemen?

Ik merk , naarmate ik ouder wordt , dat het prettig is dingen nog eens terug te zien of te lezen. Dat Kan een foto zijn of een beleving die op schrift is komen te staan. En misschien zijn er mensen die het prettig vinden om dit soort kleinen verhaaltjes te lezen en/of hier zelfs op te reageren.
Wat is dan een mooier medium dan internet of dit te bewaren en zo ook beschikbaar te maken voor iedereen die dit wil lezen of zien.

Wij ( mijn vrouw ) en ik lopen dan ook al een poosje of beter gezegd wandelen vanaf 2011. Destijds op het spoor gezegd door kennissen, die we inmiddels wel tot onze vrienden mogen noemen, om het Pieterpad te gaan lopen.
Dit moet tot op de dag van vandaag nog steeds gaan gebeuren, echter heeft het ons er wel toe gezet om in "training"alvast te gaan.
Ik mag dan ook wel zeggen, dat op dat moment, het virus zich is gaan ontwikkelen.

Voor mij persoonlijk opende zich , dicht bij huis, een wereld die ik totaal niet had verwacht , of waaraan je in de normale gang van de dag aan voorbij vliegt. Ik doel dan bv op de verscheidenheid van Roofvogels die onze provincie Groningen rijk is.
Al snel kwamen mijn vrouw ( Ciska) en ik  er achter dat we wandelen door de natuur als prettig ervaren, en waar ook nog eens een goed gesprek is te voeren.

Daarnaast valt het ons op als we zo door de diverse streken van Nederland Struun'n , dat niet alleen de omgeving verandert maar ook de mensen die in deze omgeving leven en de daar bijhorende leef en eet gewoonten.
Naah laat dat laatste nu mij dan ook meer dan aanspreken, dus wat is er nu mooier om dingen te combineren.

                                         Heerlijk appelgebakje bij het Theehuis in Smeerling
Geen opmerkingen:

Een reactie posten