zaterdag 17 mei 2014

Etappe 4 Wedderbergen - Smeerling

Etappe 4


Als alles een beetje mee zit vandaag lopen we, naar mijn mening, het mooiste gebied binnen van onze provincie nl Westerwolde

Het is prachtig weer, wanneer we vertrekken vanaf huis om in Smeerling de fietsen te parkeren, bij het plaatselijk theehuis.
Eenmaal aangekomen bij het startpunt van onze wandeling voor vandaag ( net voor de wedderbergen) hebben we dit uitzicht

Cis en ik staan hier even van te genieten, tot het moment dat er een ouder echtpaar ( althans ik denk dat het een echtpaar was) aan komt gelopen , met ook het Noaberpad boekje in de handen.
En dan merk je al snel, dat schept een band.
Zij kwamen van de andere kant gelopen en gaan richting bellingwolde. Waarop ik aan hun vraag "Waar zijn jullie gestart vanmorgen? "  waarop de krasse oude dame antwoordt: Vanuit Wedde !
( Ze hadden er al ruim 5 km op zitten ), maar zegt ze we lopen meerdere dagen achter elkaar, maar niet meer zulke stukken als vroeger. We proberen nu stukken van 15 km te lopen.

Als ik je dan vertel dat ze beide richting 80 jaar lopen qua leeftijd, kan ik niets anders dan respect opbrengen voor deze mensen. De man had helaas slecht zicht en werd dan ook "begeleidt"aan de hand door z'n vrouw.
Een aandoenlijk tafereel, waarvan we zeggen "we hopen ook zo oud te mogen worden"

Voor ons doemt de molen op die bij Wedderbergen staat ( Naast de snelweg naar Vlagtwedde)

Hier blijven we dan ook even staan, na best wel een moeilijk stukje in de route. Wandelen door een halve meter hoog gras hakt erin. En dan te bedenken dat het echtpaar waar we even met hebben staan praten hier ook is langsgekomen.

Hier staat iemand te genieten.

We lopen verder ( onder de snelweg door) het park wedderbergen op of in hoe je het ook wil noemen.
Eerst een stuk door het gedeelte waar de vakantie woningen staan om daarna een stuk van de camping mee te pakken. Grappig te zien welke creaties mensen bouwen om hun vakantie door te brengen, en waarbij dan gelijk het landje veroveren begint.
Complete schuttingen zijn gebouwd om het "veroverd" stukje af te bakenen, compleet met de "hier waak ik" bordjes op de toegangsdeuren.

 Om het park weer af te komen moesten er toch nog wel wat obstakels worden genomen. Maar bijna als een getrainde jonge Woudloper worden deze hindernissen overwonnen, en lopen we naar een stukje natuur, waar woorden te kort schieten.

 Je moet hier van alle markten thuis zijn. We zijn hier bezig met het onderdeel acrobatiek.
Dit zal wel voor altijd een droom van ons blijven, een Englisch cottage achtige woning, laar deze nou ook nog eens te koop staan.
Na een poosje watertandend en dromen hebben staan kijken lopen we verder, waarbij de laatste opmerking is:  "Dat kin Broene nait trek'n"


 Richting Wedde komt Cis in haar ergste nachtmerrie terecht. Ze is namelijk als de dood ( en erger) voor kikkers of iets wat daar op lijkt. Ik denk dat ze op zo'n moment de snelste vrouw ter wereld is op de eerste 30 meter als ze een kikker ziet.
Laten we nu langs een sloot moeten die ( en ik overdrijf niet) barstensvol kikkers en padden zit.
Ze springen vanaf de wal weer terug in de sloot op het moment dat we daar langs lopen. Ik denk dat onderstaande foto boekdelen spreekt.


                                           Maar met gepaste trots kan ik zeggen "she did it"
Toppertje he.

 Na een extra ingelaste rustmoment, lopen we wedde binnen, waar het ons opvalt dat het e.a hier er al meer verzorgd uitziet als bij ons in Winschoten.
De straten ogen opgeruimder.

Via wedde gaat het richting Smeerling, en onderweg worden we getrakteerd op een prachtig vergezicht.
 En tijdens de laatste kilometers en de vele vergezichten onder een heerlijke zon, trakteren we ons zelf al op iets lekkers straks bij het Theehuis.1 glas Karnemelk
1 Kannetje koffie
2 Appelcake.

totaal : 1 geslaagde dag


Onvoorstelbaar hoe je kan genieten van zo iets eenvoudigs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten