dinsdag 20 mei 2014

Het Drenthepad Etappe 1 , 2 & 3

Gezien we steeds verder weg komen met het Noaberpad en dit niet meer op een zondag morgen even te doen is ( want inmiddels zijn we actueel al in de achterhoek aan het struun'n met Etappe 16) wilden we toch blijven struun'n
Alleen niet steeds het zelfde rondje van uit winschoten. Ik vindt het heel prettig een traject te bewandelen of anders gezegd van A naar B lopen. Met die gedachte zijn we op het Drenthepad gestuit. Een streekpad  van 324 Km door Drenthe, of beter gezegd rondom Drenthe.
Om te beginnen was het eigenlijk nog een kwestie van het boekje kopen, en zo stond ik dus op vrijdag avond bij de Bruna te Struun naar het boekje.

En een geluk dat ik had, er lag nog 1 !!!Zondagmorgen 13 April jl. was alles in gereedheid gebracht om de eerste etappe te gaan lopen. Uberhaupt dat we weer gaan lopen dit jaar. En in al onze wijsheid hadden we besloten om op het "hoogste" punt van het rondje te beginnen.
Dit punt lag op de Madijk te Eelderwolde, die makkelijker op de kaart is te vinden dan dat mijn navigatie dat doet. Vandaar uit zou de reis richting de vosbergen in Eelde gaan. Een wandeling van 13,5 Km.

Met een flinke bries in het gezicht lopen we over de Madijk op zoek naar een eerste teken waaruit blijkt dat we op het Drenthepad lopen. Maar alles wat we zagen, na ruim 20 min te hebben gelopen niets.....
Zitten we hier wel goed??? vraagt cis, waarop ik natuurlijk uiterst rustig antwoordt "ja hoor, het klopt precies"
Wel denk ik heel even  " De navigatie deed wel wat moeilijk het laatste stukje" maar gelukkig ziet cis niet mijn twijfel op mijn gezicht. En gelukkig ondekt ze dan ook na ruim 2 km achterop een verkeersbord het teken dat we dienen te volgen.Met geel met rode markering stickers / plaatjes / beschilderingen etc etc  is het pad uitgezet door geheel drenthe.
Achteraf bleek dus dat we ruim 2 km naast ons startpunt waren begonnen. Maar goed we zijn nu officieel op pad, of anders gezegd aan de struun door Drenthe.

Na ruim 4 km lopen we Schelfhorst binnen, en staan we er versteld van dat onder de rook van de Stad Groningen hier niets meer is te merken van de stedelijke drukte.


En via de hooiweg in Paterswolde lopen we een vroegere landgoed op waar ik de naam even van kwijt ben, maar waar het best vertoeven is zo te zien.

 Waarschijnlijk de vroegere oprij laan. Ach ja je moet wat he.....Ein Bisschen spazieren in garten........
door een heuse Berceau (duur woord voor Beukenhaag)

Zo lopen we via de Friesche veen naar ons eindpunt de Vosbergenlaan in Eelde, om daar tot de conclusie te komen dat cis haar fiets sleutel waarschijnlijk is verloren.......
Tja en dan..... Ik ben dit keer alleen terug gefietst om de auto te halen om daarna cis weer op te pikken van het eind punt.  Vrouwen..........

Maar goed alles is weer op z'n pootjes terecht gekomen, Cis heeft inmiddels weer een nieuw slot op d'r fiets en we hebben een soort sleutel kokertje in het leven geroepen waarin alle sleutel worden op geborgen en die vast zit aan mijn rugzak.
Of dat nu slim is weet ik ook niet, maar we zullen zien in de toekomst.

Het weekend erna zijn we van Eelde naar Midlaren gelopen, waarvan ik op "papier"dacht dat het een saaie wandeling zou worden, verraste ons hier de omgeving ons totaal.
Er waren momenten dat we ons in Engeland waanden. Het was 12,6 km door prachtige streekjes en gehuchtjes.

Door mijn vooroordeel hat ik dus ook in al mijn weisheid besloten om mijn foto apparatuur maar es thuis te laten..... dom dom  ik weet het

Ik had dus alleen maar mijn telefoon, die halverwege er mee kapte door een lege batterij.

Helaas dus geen mooi foto's van dit stuk, maar geloof me een prachtig gedeelte van het drenthe pad.  Een aanrader om ook zo een los te lopen.

 Hier komen het Pieterpad en het Drenthepad samen
 De Lente is volop bezig.
Een schaap met lam onder een appelboom volop in de bloesem.

Hoe romantisch wil je het hebben.

Helaas doet onderstaande video ( ja ja de techniek staat voor niets tegenwoordig) iets anders vermoeden als je Cis zo door de bagger ziet stappen.


Opnieuw een hele ervaring rijker en geconcludeerd dat een klein fototoestel toch wel handig is om deze bij je te hebben ipv met een kleine 2 kG aan apparatuur en lenzen te lopen leuren. En wat geschiedt..... ( soms moet het zo zijn denk ik wel eens ) Expert heeft een kleine camera in de aanbieding.
Je raadt het al die hebben we ons op gehaald, moest wel uit duitsland komen maar acht we moesten toch nog even tanken....
Etappe 3 stond op het programma van Midlaren naar Anloo, bijna 15 Km.
En we hadden gezelschap deze keer van Mijn zwager en schoonzus of te wel Cis d'r broer met zijn vrouw.
Beide druk in training voor de  walk of Infinity  in teken van het 400 jarig bestaan van het RUG.
En daarnaast inmiddels liefhebbers van de wandelsport denk ik.

Walk for Infinity


Samen op de Brug
De brug gaat over het havenkanaal wat richting Zuidlaren loopt
Daar bij de molen als je met de auto van Hoogezand richting zuidlaren rijdt.
In Zuidlaren komen we , na wat zoek werk om de weg te vinden, de schaapskude tegen van zuidlaren.

Heel creatief met Ijzer en een steen, zeer kunstig en origineel gemaakt.
Zo ook deze "pauw"op het dak van ( waarschijnlijk) de maker van dit alles.

Heel mooi gemaakt


Na dit schouwspel vervolgen we onze tocht richting schipborg om daar via een voormalig oefen terrein van defensie en via een stuk heide richting Anloo te lopen.

 Onderweg was het dan ook een gezellig keuvelen over van alles en nog wat.
Immers er is tijd zat voor een goed gesprek en niet zoals ik helaas steeds vaker moet concluderen dat een gesprek ten onder gaat in de drukte van alle dag. Of dat mensen daar simpel weg geen zin meer in hebben.

Is dat het gevolg van onze sociale media? Ik hoop het niet.


Eenmaal aangekomen in Anloo ( en dit laatste kun je bijna letterlijk nemen) was de beloning dan ook heerlijk.


Een foto zegt soms meer dan 1000 woorden


En hoe iets simpels als een kop koffie met een stukje boerencake, een dag compleet kan maken.

Tevredenheid zit klaarblijkelijk niet in grote en dure dingen.Ik heb nu al zin in Etappe 4 van het Drenthepad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten