donderdag 15 mei 2014

Lekker door waaien

Ter voorbereiding op dat wat nog allemaal komen gaat qua wandelingen hadden cis en ik besloten eem te struun bie diek. Anders gezegd een wandeling van 10 km vanaf Termunterzijl naar punt van Reide en weer terug door de polder.

klik hier voor de route.

We zijn best nog wat onwennig eerlijk gezegd, het is nl onze eerste wandeling die we maken waar we voor een stuk gaan rijden met de auto. "Hebben we alles bij ons? "
Nogmaals de rugzakken bekeken, ja het zit er allemaal in. Vooruit met de geit op naar Termunterzijl. En we hebben geluk want het is mooi weer, althans de zon schijnt en we tuffen ja lekker achter het glas richting diek.  Langzamerhand valt het ons al wel op dat er ook "beste poeste wind stait " .
De auto geparkeerd bij het sluismuseum "Cremer" om via de oude zeesluis richting de dijk te wandelen


 Ze konden toch wel wat maken vroeger, als je
bedenkt met wel spullen ze het toen moesten
doen.

Maar zoals al opgemerkt in de auto, staat er een stevige bries op het moment dat we over de dijk lopen richting Punt van Reide.
"Even door waaien " snappen we nu waar dat weg komt.  Maar ondanks de stevige bries, die echt na een poosje je gedachten van alle dag weg blaast zodat er alleen nog ook is voor de omgeving.


                                En wat voor een omgeving.

Op punt van Reide zien we ditTientallen zeehonden heerlijk relax op een zandbank bij laag water. Voor mij een van de eerste keren dat ik zo een zeehond zie in z'n natuurlijke omgeving.
Alvast een plekje om te onthouden, om nog eens terug te keren. Voor kinderen denk ik een geweldige ervaring om ze zo dichtbij te zien.

Daarna 5 Km terug door de polder, waar de omgeving een beetje werd vergeten door ons , omdat het was te beginnen met regenen. En dan is het toch even door lopen.

Dat we nat aankwamen bij onze auto hebben we dan ook maar als excuus gebruikt om bij landman een visje te kopen ( Haring voor Cis & bakje kibbeling voor mij).

Ondanks het nat pak, toch lekker de kop leeg en een hele ervaring rijker.
Ja.... het heeft toch wel wat dat Struun'n


Geen opmerkingen:

Een reactie posten