zondag 17 augustus 2014

Etappe 5 Van Smeerling naar Bourtange

Ik weet het...het wordt waarschijnlijk wat verwarrend nu.

Etappe 5 , terwijl ik net iets heb gelezen over Etappe 18 ????
Inderdaad Etappe 18 richting Glanerbrug is actueel althans, dat is echt de tot dusver laatste route die we dit jaar hebben gelopen ( we hopen nog een paar te doen dit jaar...). Ik was dan ook van mening dat het voor eventuele lezers het leuker zou zijn om onze actuele struun's  te zien / lezen.
Echter komen er her en der wat berichten onze kant op, dat het toch wel leuk zou zijn om het hele verhaal op schrift te zetten ( begeleidt met de nodige foto's)
Dus vandaar een sprong terug in de tijd ( wat betreft het Noaberpad). Inmiddels zijn we uiterlijk wel iets veranderd ( niet veel , maar toch ) en geeft de weegschaal ook wellicht een andere waarde aan dan toen.

Het is september 2011, en je ziet dat het seizoen ( Herfst ) in volle gang is, om dat links en rechts de akkers reeds zwart zijn of dat ze weer zwart gemaakt worden. Het Boerenleven is dan ook druk in de weer om het e.a voor te bereiden voor de winter.
Wij vertrekken vanuit Smeerling, een mooi ( beschermd) oud dorpsgezicht met een (destijds theehuis) prachtig horeca gelegheid, voor een tocht van een kleine 16 km richting Bourtange

Tegenwoordig zit in dezelfde boerderij een Gasterij "natuurlijk Smeerling" waar het ook heerlijk vertoeven is en het gebak zelf wordt gemaakt van de vruchtbomen die rondom de boerderij staan.

 En ook vandaag weer komen we gelijk tot de conclusie, dat westerwolde toch wel een heel mooi gebied is van onze provincie.
 De herfst heeft z'n intrede al ruimschoots gedaan. Het was dan ook een beetje een druiliger dag, met af en toe een bui.
 De wortelen staan nog in de grond, en qua grootte zo te zien mogen ze ook nog wel een poosje blijven staan.Maar qua smaak reeds prima in orde.
 

Het idee komt dan ook gelijk naar boven dat ze het heerlijk in een lekkere goed gevulde soep zouden passen.

Wellicht later op de dag dat we die gedachte gestalte kunnen geven. We moeten toch eerst nog even een stukje aan de wandel.

En dat wandelen, met zo'n uitzicht is echt geen straf hoor.

 Alhoewel...........

We komen aan op een stuk , waar het pad meer dan verdwenen is. Maar staat toch echt aangegeven dat we deze kant op moeten.
Dus ...tja....  Weinig keus "Vooruit met de geit"
 
 We hebben een kleine 500 meter zo met de armen in de lucht gelopen om de aanwezige brandnetels te ontwijken.
En ik geloof dat er wel 100 x is gezegd "welke malloot heeft bedacht hier langs te lopen"
 Dan sta je weer op verharde grond, en draai je je om en ziet dan het bordje staan met Alternatieve Route.........

Wellicht Wandelhumor..........De ruiten Aa kronkelt door het Westerwoldse landschap en we komen hem/haar dan ook regelmatig tegen in al z'n pracht.

Bij gebrek aan een bankje in de buurt ( vaak kom je die dan 100 meter later tegen) een broodje op een brug over de Ruiten Aa.
Het is een moeilijke route deze keer, met niet de makkelijkste belopen paden. En dat maakt hongerig.
Cis weet meestal dan wel iets lekkers uit de rugzak te toveren, en we genieten dan ook even van dit moment.

Het laatse stuk van vandaag valt een beetje tegen. Hele stukken over de weg en door akkerbouw gebieden.
Neemt niet weg dat we zo'n kleine 3 1/2 a 4 uur  later Bourtange binnen wandelen waar we de Fietsen hadden geparkeerd.

Waar s'morgens nog niets te doen was , staan nu bussen geparkeerd en lopen er mensen massa's bourtange binnen. Nooit geweten dat Bourtange zo'n trekpleister in onze provincie is.
Want eerlijk gezegd, ik geloof dat ik er 1 hooguit 2 keer ben geweest in mijn jeugd.

Stiekem gluren we al een klein beetje de vesting binnen, waar we de volgende keer door mogen lopen. We verheugen ons er nu al op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten