zondag 28 september 2014

Etappe 12 Mantinge - Westerbork

Zondagmorgen ...... 28 September, Cis en ik gaan weer op pad om een stukje te lopen van het Drenthepad.
Ik sta zo rond de klok van 08:00 de broodjes te smeren, die als proviand dienen voor onderweg. Ineens bedenk ik mij dat ik eigenlijk altijd het zelfde beleg op de broodjes doe als we gaan lopen.... nl  Ham /Kaas.  vanaf nu ons officieel wandelbeleg.
Vreemd dat je dit steeds doet zonder er ook maar bij na te denken.   des alnietemin verdwijnen er 4 boterhammen en 2 witte bolletjes in de broodtrommel voor onderweg. Daarnaast nog wat fruit en drinken en we zijn klaar om op pad te gaan.

Wederom een heerlijk weertje en op de radio in de auto horen we dan ook dat de weerverwachting voor vandaag 18  tot 21 graden kan worden.......  "Wij hebben ook altijd geluk" zeggen we gekscherend tegen elkaar...
Na een uurtje door het Drentslandschap te hebben getuft, komen we aan in westerbork waar we onze fietsen neerzeten en waar we zien dat er een rommelmarkt in aanbouw is.
Gaan we even kijken als we de fietsen komen ophalen....  Eerst maar even stukje gaan lopen.

De auto geparkeerd in Mantige, zodat we tegen 10:10 beginnen aan een ruim 10,5 km lange tocht.
klik hier voor de volledige route

We zijn nog geen 5 min onderweg of we zien een stel schapen met wel hele vreemde horens op hun kop.

Waarop Cis spontaan zegt, "dat zijn de Egyptische Krulhoorn schapen ". Dit doet mij spontaan uitbarsten van het lachen en zeg nog waar haal jij in godsnaam die wijsheid vandaan ????  Je begrijpt al wel dat er een discussie ontstond die maar op 1 manier kon worden opgelost......  Google.

Gelukkig lopen we vandaag de dag allemaal met een kleine zakcomputer op zak... dus het antwoordt was relatief snel gevonden....  En zie daar het betreft hier het Egyptisch Schaap, dus kon ik niets anders dan mijn excuus aanbieden en meerdere keren zeggen dat ik een hele slimme vrouw heb....

 Hulp voor de wilde bij...
In deze 3 rotte boomstronken zijn allemaal kleine gaatjes gemaakt waarin onze kleine vriend zich in kan nestelen.


Een kunstwerkje van Moeder de Natuur.....

Het lijkt haast wel of het van Kant is geborduurd.


Een stuk heide veld wat behoord tot het scharreveld wat vroeger als waterwingebied heeft gediend.

Onderweg het wilde leeuwe bekje  meermalen kunnen zien.
Hier zelfs met een wilde bij die nog druk op zoek is naar nectar op deze mooie dag.
Voor ons de " Boekweitenplas"

Het is dat het zo in het boekje stond, want wij hebben geen plas gezien op die locatie !!!!!

 Eenmaal aangekomen in Westerbork, was de rommelmarkt in volle gang, dus een super gelegenheid om even te struun....  En ja hoor.....Cis heeft beet een vindt een blikken bord / plaat met daarop Saartjes kruiden wijzer.  Wij zijn nl al een poosje op zoek naar een mooie geĆ«mailleerd bord met daarop een leuke spreuk of afbeelding die we in onze keuken willen hangen. Saartje kruiden wijzer is het begin..... Cis meer dan blij
 Nadat we de markt helemaal hebben afgestruind gaan we op zoek naar een plekje waar we even een lekker broodje kunnen bemachtigen.

Dit lukt bij Restaurant museum de Ar.

Na eerst een kopje koffie met vers geperste sinasappelsap, bestellen we ons 2 broodjes volgens lokaal makelarij.
1 x broodje de Ar  en 1 x broodje  "Bartje"


Ik kan u zeggen, het is een aanrader.......Nog even door het museum lopen struinen en ons lopen te vergapen aan prachtige oude geĆ«mailleerde wandborden in allerlei s  oorten en maten.


Eten in een omgeving uit grootmoeders tijd


Een prachtig oud fornuis....Zo zie je maar weer hoe verrassend een dag kan verlopen. Wat mij betreft mogen er zo nog vele volgen.

Volgende keer gaan we verder richting Elp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten