zondag 4 januari 2015

Midwinterhoorn wandeling te Veele

t'was al weer een poosje geleden dat we hebben gewandeld en al helemaal dat er iets daarvan op schrift kwam. Niet dat er helemaal niet is gelopen, maar minder intensief als dat wat we gewend waren.
Lopen / wandelen kost tijd , veel tijd en tja af en toe zijn er ook andere dingen die moeten gebeuren en die de nodige aandacht vragen.
Een van onze goede voornemens is dan ook meer te gaan wandelen in 2015.

En we beginnen gelijk goed door 2015 te starten met een avondwandeling. Beter gezegd de Midwinterhoorn wandeling in Veele. Een wandeling georganiseerd door het plaatselijk belang te Veele en muzikaal ondersteunt door de Giezelbaardbloazers oet veele.

 De auto werd geparkeerd op een plaatselijk grasveld, waarnaar we richting oud veele lopen om daar te beginnen aan een 5 km lange avondtocht.
 Na uitleg hoe het e.a is ontstaan en dan met name deze wandeltocht , gaan we op pad.

In de verte horen we reeds het geluid van de midwinterhoorn. Her en der waren vuurkorfen ( en andere hout gestookte kachels ) opgesteld waaraan je je kon warmen.

Maar met de zeer zachte temperatuur was dat nu niet echt noodzakelijk. Maar het geeft toch ook wel sfeer aan zo'n wandeling in het donker.

 In een lange optocht door het ( mooie ) landschap rondom Veele.

Het is wel een heel andere beleving van wandelen. Continue oppassen waar je loopt.
Gelukkig waren we voorzien van een stevige lichtbron zodat we op sommige plekken even goed konden kijken over wat voor ondergrond we liepen en waar we liepen.

Ondanks dat de gehele route voorzien was van waxine lichtjes in glazenpotjes , was het hier en daar veradelijk qua bodem.

Een aantal midwinterhoorn blazers.

De hoorn ( welke zelfgemaakt is ) geeft een diep donkere klankkleur, maar die kilometers ver door draagt over het landschap.

En zo te horen best moeilijk om er goede tonen en echte muziek uit te krijgen.
Gekscherend zeiden we nog dat het veel weg heeft van de australische didgeridoo.

Maar het geeft wel mystiek aan de wandeling.

 Onderweg lopen we langs de Giezelbaarg.

Waar vroeger vele mensen de dood hebben gevonden.
Met name de vroegere heksen werden hier vermoord.


 Onderweg nog even genieten van een kop choco en Gluwein.


Al met al een leuke ervaring.Geen opmerkingen:

Een reactie posten