maandag 30 januari 2017

Etappe 10 Coevorden - Hardenberg

07:30 was het , toen de wekker nu niet bepaald z'n mooiste geluid liet horen. Te vergelijken met het gepiep alsof er een vrachtwagen achteruit rijdt. En ik had op een moment  ook het idee dat de vrachtwagen over mij heen reed. Althans zo voelde het wakker worden een beetje. In werkelijkheid was het het begin van een nieuwe dag waarop we weer een stuk gaan lopen van het Pieterpad.
Inmiddels hebben we ruim 100 kilometer van het pad gelopen , wat als gevolg heeft dat we steeds verder van huis komen en dus ook steeds vroeger van bed af moeten.

Voor vandaag staat het stuk Coevorden - Hardenberg op het programma. Een stuk van ruim 18 kilometer. En dat is best wel ver als je nagaat dat het een kleine twee tot twee-en-halve maand geleden is dat we daad werkelijk een stuk hebben gelopen.
we gaan er vanuit dat de kilometers die we in het verleden hebben gelopen, nog iets goeds in de benen hebben achter gelaten.


Na een klein uurtje rijden, komen we om 09:45 aan in Hardenberg. Waar de trein om 09:50 vertrekt en die we dan ook pakken om in Coevorden weer uit te stappen.
We lopen dan ook eerst een stuk van ongeveer 3 kilometer die we reeds eerder hadden gelopen.

 Maar na ruim een uurtje lopen laten we de gemaakte broodjes op de avond te voren ons heerlijk smaken.

en dat te samen met een lekker bakkie koffie. Wat wil een mens nog meer.

Het geeft weer de energie om de reis te vervolgen

Creatief met hooivork en spade.

Anders gezegd een Tuin Vereniging.Heel veel moestuinjes waar diverse mensen hun plezier beleven in het zelf verbouwen van fruit en groente.Ondanks dat het winterseizoen van kracht is lagen de meeste tuintjes er keurig verzorgd bij en stonden hier en daar de Prei en boerenkool keurig op een rij in de diverse tuinen.

Na ongeveer ruim een  uurtje door open veld en toch wel tegen een gure wind te hebben gelopen, komen we bij het gehucht Haandrik uit.

 In de tweede wereldoorlog heeft zich hier een klein drama afgespeeld.
Een engelse Spitfire nam hier een duitse trein vol onderschot , echter een verdwaalde kogel trof een onschuldige bewonder: Roelof Meilink

Klik hier  om meer hier over te lezen op hardenberg.nu


De Vecht die vanuit Duitsland ons land binnen stroomt richting Zwolle.


 Wij lopen verder en komen uiteindelijk uit in Gramsbergen.

Hier lopen we bijna letterlijk tegen een kroeg aan die meer dan 100 jaar oud is. wat zeg ik...meer dan 150 jaar oud.

het blijkt dan ook nog eens een kleinen bierbrouwerij te zijn

het plekje om een lekker bakje koffie en cappuccino te nuttige met een zelf gemaakt stukje appeltaart en kruidkoek.


Klik hier  als je virtueel door deze bierbrouwerij heen wil lopen.
   Ik wist het feitelijk de hele tijd al. Maar hierbij de bevestigingInmiddels 127 kilometer afgelegd, nog maar 341 te gaan.De "pieterpadlopers" vol in actie zoals u ziet.


Wij verlaten via de vecht Gramsbergen om koers te zetten richting Hardenberg. 
Nog ongeveer 8 kilometer te gaan.


Ik moet zeggen dat we leukere stukken hebben gelopen. ook hier open stukken met de wind op de kop. Gelukkig dat het nog steeds droog blijft , hoe dreigend ook af en toe de luchten zijn.


De "skyline" van Hardenberg. We hebben het gehaald

Via deze brug over wederom de Vecht lopen we Hardenberg binnen, van waaruit we de volgende keer beginnen om richting Ommen te gaan lopen.Een stuk van 21 Kilometer...... Ach dit stuk is ook gelukt, moet dat toch ook geen probleem meer zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten