zaterdag 21 oktober 2017

Pieterpad Markelosebroek - Laren ( 8,1 km )

Eindelijk is het weer zover, we mogen weer een stuk Pieterpad gaan lopen.
Een deel van de herfst vakantie wordt hieraan opgeofferd. Alhoewel van opofferen is niet echt sprake hoor. We doen dit uit eigen beweging.
Vanochtend vertrokken uit het hoge Noorden , met onze caravan's richting het zuiden. Naar de achterhoek , om precies te zijn naar camping de Kemperplas te Vethuizen.

Nadat we de vele regenbuien hadden getrotseerd , komen we tegen de klok van 12:30 aan op de camping , waar de boer heerlijk zit te genieten van zijn middag eten. Maar waar je dan een chagrijnig gezicht zou verwachten, stapt hier een vrolijke jonge man achter de tafel vandaan en zegt  " Zet de caravan maar ergens heen , we regel het verder op de dag wel verder" .
Zo gezegd , zo gedaan  en wat voor een plekje.


Heerlijk aan het water


Eenmaal onze huisjes geïnstalleerd , was het nog genieten van een kopje senseo , maar toen snel op pad om alvast een klein stukje te lopen.
De bekende truc uitgehaald met de auto's en toen snel op pad.


En ja hoor , wij hebben ze ook !!! de Pietertjes. Rolina heeft deze aangevraagd en bungelen dus de rest van onze reizen mee aan onze rugtassen.


Na nog geen 200 meter te hebben gelopen , ontdekken de dames dit stalletje met ogenschijnlijk heerlijke streek producten , zoals van Appelmoes tot courget in zoet zuur.
En je raad het al 1 min later liep ik met een pot zoet zure courget in mijn rug zak.  Niet heel slim bleek later , want toen we de auto weer ophaalden kwamen we er alsnog voorbij.

Anyhoes , deze pot gaat mee richting caravan om geofferd te worden bij een bord stampot knollen , met een speklap en runderrookworst. Naah daar wil ik wel 8 km met een extra pot voor in mijn rugzak lopen.

Na amper 1 km verder , zien we op het land wel heel veel bedrijvigheid ineens.
Allemaal oude tractoren , die stuk voor stuk een stuk land omploegen.

Nu blijkt het hier te gaan om een ploegwedstrijd. Wie het mooist kan ploegen. Ik heb zo het idee dat hier maar een de winnaar is / wordt , en dat is de boer waarvan het stuk grond is.
Hij heeft waarschijnlijk voor niets z'n stuk grond er weer super strak bij liggen

Ondanks de vele regen onderweg vanmorgen, komt de zon er door en is het prachtig herfst weer.


Wat dan ook weer de nodige mooie plaatjes oplevert


Prachtig toch , hoe moeder natuur dit allemaal kan maken.


Oeps..... even uitkijken gemotoriseerd verkeer in het bos.


Niet veel later komen we bij Huis Verwolde 
Naah  je kan het slechter treffen.


Maar wees eerlijk , wij treffen het toch ook. Een heerlijk nazomer zonnetje op de wangen.
Dit is weer echt een cadeautje , waar niemand op gerekend had 


En dan in deze omgeving lopen.


Nederland is zo mooi


Maar goed, wat voor de een prachtig is , zal voor de ander als oude rommel worden betiteld.


De herfst levert in elk geval prachtige plaatjes op 


Een klap roos ???  
Je zou haast denken dat het lente is.


Inmiddels is Laren al keuvelend bereikt en is de 8 km met speels gemak onder onze voeten verdwenen. Echter ons geheugen heeft weer herinneringen te verwerken waarvan we hopen dat die nog niet al te snel gaan verdwijnen.


Morgen gaan we van Laren naar Vorden. een kleine 14 km en waar we dan ook officieel het eerste boekje uitwandelen. Om op dag 3 het nieuwe boekje in te wandelen.


Nu maar hopen dat het ook weer zulk mooi weer wordt.
Op het moment dat ik dit schrijf , ben ik bang dat het niet gaat gebeuren. Want de regen klettert redelijk stevig op het dak.....

Tot morgen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten